Winterzonnewende 2015

Advertenties

Horoscoop van de winter van 2015 en prognoses 2016

266px-Erannis_defoliaria01

Het is bijna de kortste dag geweest. Hoewel de winter niet bepaald is begonnen met de hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, is het toch tijd voor de jaarlijkse winterzonnewende. De Zon staat op 22 december 2015 om 5:48 uur in de ochtend (schijnbaar) exact boven de Steenbokskeerkring (op het zuidelijk halfrond). Op Wikipedia leggen ze het je beter uit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnewende

Het punt heet KEERkring omdat het een keerpunt markeert. Het is het moment waarop het astrologisch teken van de zon Steenbok wordt. Van die dag af aan, lengen de dagen op het noordelijk halfrond. Wat de daglengte betreft kan het dan alleen maar beter worden. Het wordt lichter! Rond 21 maart staat de zon boven de evenaar en begint de lente. Dat is nog maar 3 maanden wachten! Intussen is het zo warm buiten, dat de vogels uit volle borst zingen, lentebloemen bloeien en de kranten melden dat er met Kerst wel eens vlinders zouden kunnen rondvliegen. Dat dat helemaal niet zo uitzonderlijk is, zie je aan het plaatje hierboven van de Grote Wintervlinder!

HOROSCOOP WINTERZONNEWENDE

winterzonnewende2015

Hierboven zie je de horoscoop van de winterzonnewende 2015, voor Nederland. Je ziet Jupiter sextiel Venus en Ascendant en dat is een prettige aspectcombinatie. Wil je een feestje of gaan trouwen? Kies dan voor de periode 20 december tot en met Kerst! Het kan nog net. Er is wel een kanttekening bij. Jupiter staat inconjunct Eris, dus waak voor overdrijving, uitsloverij en jaloezie. Onenigheid kan tot grote proporties uitgroeien, maar de diplomatie (Venus) biedt wellicht nog een uitweg. Vergeet alsjeblieft niet die boze tante uit te nodigen!:) Met Mars oppositie Eris is er nog steeds wereldwijde agressie, strijd en onenigheid … Wil je meer over Eris weten? Kijk dan bij het artikel met de titel ‘Met Eris is er ruzie’. http://www.astromarkt.nl/eris-astrologie-html/

De horoscoop van de winterzonnewende is niet de horoscoop van astrologisch nieuwjaar (dat is op 21 maart), maar meer een kwartaalbalans. Je zou voor elk sterrrenbeeld grofweg een horoscoop kunnen maken op basis van de horoscoop van de winterzonnewende. Je vindt dat niet zo op Astromarkt. Al heb ik toch prognoses voor sommige verjaardagen op deze site staan (zie de links, scroll naar beneden). Er zijn websites en kranten genoeg met ‘voorspellingen’, sommige niet eens geschreven door een astroloog. Een serieuzer benadering vind je op Cafe Astrology (Engelstalig) waar je nu per geboortedag teksten ziet MET aspecten tussen de planeten in de solaar en met toekomstige transits. Het is een uitgebreider ‘sterrenbeeld’-horoscoop dan gewoonlijk. Mijn advies: neem er een kijkje, maar houd voor ogen dat je eigen horoscoop met transits en progressies meer vertelt, ook als je je geboorteuur niet precies weet. Ik heb daar een voorbeeldje bij: Bennie Jolink van Normaal, geboren op 6 september 1946 in Hummelo.

Normaal_parkpop_25juni2006

AFSCHEID NORMAAL

Gisteren was het afscheidsconcert van Normaal. De mooie foto hierboven is gemaakt door M.M. Minderhoud (Bronvermelding : Wikipedia/Michiel1972)

Uranus stond al vierkant Pluto deze jaren. Dat hebben we gemerkt aan o.a. de gevolgen van de ‘Arabische lente’: het zijn spannende tijden. Als je zon daarop aanhaakte (met wat voor aspect ook), dan kon je een periode tegemoet zien die om sterke zenuwen vroeg om de soms dramatische veranderingen door te voeren (actief) of aan te kunnen (passief) ook al had je niet direct iets met die veranderingen op wereldniveau te maken.

Wie zoals Ben Jolink op 6 september 1946 werd geboren, werd geboren met een Uranus-Pluto contact: er was die dag een septiel tussen Uranus en Pluto, waarbij de zon semi sextiel de ‘roepende’ Pluto stond. Het was een periode van inspirerende veranderingen. Zo’n aspect in je horoscoop geeft behalve ideeën voor vernieuwing ook een grotere dan gemiddelde neiging tot impulsiviteit en opstandigheid met kans op drastische radicale veranderingen (zoals bij een arrestatie of een ongeluk). Gelukkig gaat het om een septiel (een aspect van inspiratie) en een semisextiel, relatief ‘zachte’ aspecten. Transits en progressies van Uranus en Pluto voor wie al zo’n verband heeft in de geboortehoroscoop. De kans op een sterke verandering neemt dan toe. Klopt!

Progressieve Zon van Ben Jolink staat inconjunct geboorte Uranus. Dat is een aspect van verandering met een verlies (of opgeven) erbij en kans op niet helemaal in balans zijn van de spanning en de zenuwen. Het aspect geeft een periode aan van ‘nieuwe manier van leven’ waarbij iets van de manier van leven verdwijnt.

Je ziet ook transit Uranus biquintiel progressieve Zon (op een creatieve manier je leven veranderen), precies NU.

Ook was er al vele maanden eerder een transit van Uranus met de zon om aan te geven dat er een verandering begon.

In de verjaardagshoroscoop 2015 van de zanger van de band zag je Zon biquintiel Uranus en driehoek Pluto (exact).

Vier keer is meer dan scheepsrecht:).

NB Alle mensen die jarig waren op 6 september hadden dit aspect in hun solaar*). Het is een van de tekenen van sterke spanning en verandering (lees maar in ‘De astrologie van veranderende tijden’: http://www.astromarkt.nl/transits-progressies-html/ )

Van Bennie Jolink is het geboorteuur niet bekend. Een solaar MET geboortetijd geeft meer accenten aan. We moeten het dus doen met het bovenstaande, maar je ziet dat er al veel wees op veranderingen.

Zie je die verandering ook in een ‘sterrenbeeld-horoscoop’? In de jaarvoorspelling op Cafe Astrology staat slechts 1 zinnetje dat de aandacht trekt i.v.m. het afscheid. Dat is niet verbazend, want het gaat om de verjaardagen van alle mensen die op 6 september jarig zijn, hoe oud ze ook werden en waar ze ook woonden en wat ze ook deden. In dat ene zinnetje staat dat het gemakkelijker dan anders is voor hem om zich te bevrijden van dat wat hem eerder tegenhield om achter datgene aan te gaan dat hij echt wilde in het leven. Ik heb hem in een interview horen zeggen dat hij graag meer tijd voor de kleinkinderen wilde. Maar, ik zie wel heel veel ‘creatieve samenwerking’ langskomen in de prognose… http://www.cafeastrology.com/birthday/september6_2015.html Tja, betekent een inconjunct van Uranus niet ook dat je niet snel en voorbarig moet zijn?

Een solaar MET geboortetijd geeft meer informatie. Zo zie je in de solaar van Barack Obama in 2016 direct Neptunus op het MC en Pholus op de Ascendant aangeven dat hij ‘verdwijnt’ uit zijn officiële functie en dat er een keerpunt aankomt in zijn situatie en relaties. Als je geen geboortetijd hebt dan heb je iets meer aan de transits en progressies dan aan een solaar.

Deze column ging eigenlijk over de horoscoop van de Winterzonnewende en de zon in de winter. Ik zou bijna vergeten te vermelden dat die zon aspectloos staat te schijnen in het tweede huis Placidus (althans in Nederland en België en Frankrijk), als heer of dispositor van het negende huis. Dat zou kunnen wijzen op opvallende inkomsten uit het buitenland, door de export of door mensen uit andere culturen. We gaan het zien! Misschien zien we ook zomervlinders deze week:).

Tot de 24ste! Of tot op Facebook (https://www.facebook.com/astromarkt/ )

*) NB Een solaarhoroscoop trek je voor het moment dat de zon in exact dezelfde graad, minuut en seconde staat als toen je werd geboren en voor de plaats waar je je verjaardag vierde (als je je geboortetijd en plaats kent). Het is de horoscoop van je exacte verjaardagsmoment en deze geldt tot de volgende verjaardag. Je solaar kun je gratis berekenen bij Astro.com.

LINKS

Wie zijn er nog meer jarig op 6 september? Check zelf of de prognoses kloppen.https://nl.wikipedia.org/wiki/6_september#Geboren

Transits van 2016 met prognoses: http://www.astromarkt.net/transits-2016/

Uranus en Pluto transits 2016

http://www.cafeastrology.com/birthday/iftodayisyourbirthday.html Voorspellingen voor het jaar volgend op je verjaardag

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten