Het komt uit de lucht vallen

Advertenties

430px-Parachutes_Art.IWMARTLD1259

De grote vraag bij het duiden van horoscopen is, in hoeverre de omstandigheden, de genen, de maatschappelijke positie en het geslacht verschil zullen maken. Een horoscooop is immers niet meer dan het beeld van de hemel (astrologisch bekeken) op een zeker moment en op een zekere plaats op aarde. Dat beeld kun je koppelen aan geboortes, gebeurtenissen en karakters van mensen (m/v) op elk mogelijk maatschappelijk niveau (van arm tot rijk, met gezonde of ongezonde genen) en van dieren. Neutraler kan het niet. Voor het duiden van een horoscoop heb je gegevens nodig. Gaat het om een man of vrouw, waar geboren en in welke cultuur…Het maakt ook nogal wat verschil of je pech hebt in een mijnenveld of op een rustig kantoor. Zelfs geluk heeft gradaties. De een is ook sneller blij te maken dan een anderen. Het schijnt dat sommigen blij zijn met dode mussen. Mijn hond is er 1 van!

Deze column gaat over de vraag of je lot in de lucht staat beschreven of uit de lucht komt vallen.

Afgelopen week verliet een duidelijk droevige Badr Hari de rechtbank nadat de rechter had besloten dat de rechtszaak zou worden uitgesteld omdat er een trieste persoonlijke omstandigheid was. Die dag had Badr Hari transit Venus driehoek Zon. Ik heb her en der op het internet al eens eerder gemeld dat Venus ook het symbool van troost is, van sympathie van derden. Anderen die die dag transit Venus driehoek Zon hadden, zullen op andere manieren blij zijn gemaakt. Zelf heb ik vandaag Venus driehoek Zon, dus dat belooft een prettige dag te worden. Ook al raakt dit transit ook Midhemel, Pluto en Neptunus, ik zal er toch niet al te veel meer van verwachten dan gezelligheid (want er staat wel iets gezelligs op het programma☺). Ook het transit van Jupiter bracht geen gouden bergen. Een mooi rapport van de dokter is echter ook veel waard!

Nuances, nuances…bij de een brengt Jupiter een zak met geld (meestal ben je dan van het niveau NS-directeur) en bij de ander alleen goede hoop. Dat was vroeger ook al zo met Sinterklaas. Kinderen die al bulkten van het speelgoed kregen veel meer dan kinderen die altijd net iets minder of anders kregen dan op het wensenlijstje stond. Zoals Sinterklaas, zo moet je het transit van Venus en Jupiter zien. Er is een feestje, en er is verschil. Gelukkig is er ook verschil als het gaat om droevige en keiharde aspecten. De een krijgt een inconjunct van Pholus op de dag van zijn dood. De ander juist als hij of zij van zijn stokje valt omdat de hoofdprijs zijn/haar leven zal gaan veranderen. Lot, zo noemen ze dat verschil ook wel eens. Ik ben zelf pontificaal tegen kharma en andere dingen die met ‘lot’ hebben te maken. Ik geloof graag dat je verschil kunt maken, zelf. Misschien is dat verbazend, voor een astroloog, maar ik ben ervan overtuigd dat als je de situatie en omstandigheden verbetert, dat je dan je toekomst verbetert. Toch lijkt het lot van sommige mensen niet in verhouding te staan tot de inspanningen die ze hebben gedaan om eraan te ontkomen. En vaak zie je dan een zwaar geafflicteerde horoscoop, maar soms zomaar ineens niet. Je ontkomt niet aan genen. Of is het toch het lot? Je mag zelf kiezen. Weeg daarbij mee dat dezelfde zwaar geafflicteerde horoscoop bij een ander nog niet half zo pijnlijk was. Des astres, zeiden ze vroeger (disaster, van de sterren)…Tegenwoordig zoeken ze naar andere verklaringen.

Meestal komt ‘het lot’ niet zomaar uit de lucht vallen (maar anders graag per parachute!:). Onlangs las ik dat een verloren ketting dat wel deed. De ketting was door een vogel geroofd en werd later een beetje gehavend gedropt op de tuintafel. Misschien was het een boodschap van de geest van de erflater, wie weet. (Je kunt er alles bij verzinnen, want bewijzen kun je zoiets nooit). Of het was een wonder (naar keuze). Hoewel astrologie veel te maken heeft met ‘daarboven’ en de horoscoop je soms hard kan vallen, krijg je dat ‘lot’ meestal niet in de vorm van een baksteen op je hoofd. Dit ter geruststelling. Sorry, ik ben misschien wat melig, zo in de zon met een warme laptop op schoot. Ik stop ermee. Het is mijn lot om vandaag sociaal te wezen, zonder media. Ik ga mijn lot vrolijk aanvaarden! Met Venus en Jupiter in overvloed kun je moeilijk anders.

Fijne zondag en tot volgende column!

 

Marga

(C) Astromarkt

Plaatje van British Army: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Parachutes_Art.IWMARTLD1259.jpg

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten