Duikklok in de horoscoop

Advertenties

Oris_Diver_small_second_date_1000m

Donderdagavond ging DWDD over de strijd van Van der Staaij tegen door het internet georganiseerd vreemdgaan (alleen voor de seks, als je huwelijk goed is), waarbij mannen en vrouwen die wel vreemd willen dat kunnen doen met dito, een beetje passende partners. Het lijkt een beetje op de jaren zeventig, dit gebeuren, toen partnerruil ‘in’ was en bleek dat ruilen meestal huilen was. Maar het heeft meer iets van betaalde seks met gesloten beurs. De site heet ‘Second date’ (waarbij de eerste ‘date’ je vaste relatie voorstelt).   Hierboven een bijpassend plaatje: het leven tikt door, en daarnaast tikt er nog iets, even…Het is het horloge van een duiker en het uurwerk heeft een kleine ‘second date’. Je moet wel op tijd weer boven komen. Zo is het ook als je liever ‘onderduikt’ in de liefde en de relatie spaart, dan voor de consequenties gaat.

Welke astrologische tekens en aspecten horen nou bij georganiseerd vreemdgaan zoals second date? Ik schreef in week 48 van 2014 al eens over trouwe en ontrouwe sterrenbeelden. Onderzoek had uitgewezen dat  de Steenbokken procentueel bovenin de kaartenbakken staan. Ze zijn numero uno bij second date bureaus. En dat is -astrologisch bekeken – best wel logisch, want als je zoekt naar zekerheid (Steenbok) wil je niet gaan scheiden en als je partner je dan verveelt, dan zoek je iets anders, maar wel georganiseerd (want Steenbok!).

De minst voorkomende tekens waren Boogschutter en Schorpioen. Schorpioen is  het teken dat altijd wordt geassocieerd met seks. Ik herinner me een cursus bij een astroloog waar ik heel boos op werd toen die een blozend en ontkennend Schorpioen meisje begon te betichten van errrrrug  lage lusten (nu of in de toekomst).  Zulke kwalificaties op basis van een sterrenbeeld doen de astrologie niet echt goed…Nu zie je dus dat het juist niet de Schorpioen is die zich inschrijft bij zo’n bureau. Misschien is dat omdat ze gaan voor iets spontaners, wie weet☺. Dat er – in verhouding – veel Steenbokken inschrijven betekent niet dat alle Steenbokken geneigd zijn tot het nemen van een bijvrouw of bijman of dat geen enkele Schorpioen vreemdgaat. Er komt meer aan te pas.

Behalve ‘verdachte tekens’ (en dat zijn ze eigenlijk allemaal een beetje) geven sommige (oudere) astrologie-boeken ook ‘verdachte aspecten’ aan. Venus-Saturnus afflicties (dat zijn harde aspecten als bijvoorbeeld het vierkant) zijn ‘verdacht’. Echt(Venus)breuk(Saturnus) KAN voorkomen bij Venus-Saturnus, juist omdat het stel zo aan elkaar gebonden is. Niet iedereen met Venus-Saturnus aspecten gaat vreemd, integendeel. De kans is alleen groter als je langer en met meer verplichtingen bent getrouwd☺. Dat Venus-Saturnus juist in oude astrologieboeken verdacht is, komt wellicht omdat je tegenwoordig gemakkelijker kunt scheiden. Toch biedt juist Venus-Saturnus de kans op samen oud worden. Venus-Saturnus spaart zoveel mogelijk de relatie.

Op Astropost noem ik  bekende vrouwelijke voorbeelden Ze hebben allemaal publiek gemaakt dat ze ooit hun partner bedrogen. Voor zover bekend ging het niet om geplande one-night-stands (zie artikel) met bijna vreemden. In hun horoscopen zag je dat de aantrekkingskracht tot de andere sekse elk mogelijk niveau kon bereiken omdat Venus en/of Mars geen nauwe aspecten maakt binnen 5 graden of in teken. Elk mogelijk niveau is 100 procent of niets…Alles of niets. Het nu opgekomen ‘second daten’ is iets anders. Er zit een nuance verschil tussen verliefd worden in een slechte relatie (met alle aanwijzingen in de progressies en transits daarbij) en stiekem en bewust op zoek gaan naar ‘avontuur’ met iemand anders voor je eigen genoegen (vanuit een bepaalde drive), vind ik. Maar ja, dat is misschien erg oubollig, beetje stichtelijk en ouderwets romantisch van me. En behalve de sterrenbeelden-score weten we niets van de horoscopen van de inschrijvers. Al kun je je er iets bij voorstellen. In de praktijk zie je altijd meer dan 1 aanwijzing tegelijk, veel varianten en nog meer nuances. De horoscoop van Tweelingen John F. Kennedy bevat Maan-Venus (behoefte aan vrouwen en liefde), Venus-Neptunus (romantiek en verleiding) en Mars-Uranus (snel ontbranden).  Hij had o.a. een verhouding met Marilyn Monroe maar schakelde ook dure prostituées in. Geld genoeg…

Het maakt het vast moeilijker om uit die kaartenbak te blijven als je erg vurig of romantisch bent, lang en saai getrouwd bent, als je geen televisie voor het bekijken van het Eurosongfestival hebt of  leuke hobby’s, zoals astrologie:). Venus is niet alleen de planeet van de liefde, maar ook van de liefhebberij. Dus red je relatie, zoek een leuke hobby! Het zou me niet verbazen als Venus-Saturnus staat voor gebrek (Saturnus) aan hobby’s (Venus)!

Vandaag is het bijvoorbeeld goed weer om te beginnen met een hobby als tuinieren. Het wordt een mooie Pinksterdag! Geniet ervan! Ik duik onder in de tuin…

RELEVANTE LINKS

*) Ik schreef over Whoopi Goldberg op Astropost nadat ze had ‘bekend’ vreemd te zijn gegaan (zie http://astropost.blogspot.nl/2010/04/venus-and-pholus-of-whoopi-goldberg.html )

http://www.astromarkt.nl/venus-saturnus-html/ Over Venus – Saturnus aspecten
Op Mom.me worden 5 tekens van de dierenriem genoemd die zouden kunnen bedriegen in relaties: Tweelingen (want contactueel en oppervlakkig),

  • Vissen (heiligen of zondaars),
  • Schorpioen (alles of niets),
  • Weegschaal (iemand anders zoeken terwijl je bent getrouwd, want anders zo alleen…) en
  • Leeuw (ik sta boven de ‘wet’),
  • maar al in het begin geeft de site toe dat de verleiding overal is en geen teken immuun:).  Tekens zijn bovendien geen mensen:).

http://www.astromarkt.nl/trouwe-en-ontrouwe-sterrenbeelden-week-48/
Over het onderzoek dat uitwees dat er 2,5 keer zoveel Steenbokken als Boogschutters met een partner op zoek gingen naar een derde…De link naar dat onderzoek verdween bij het overzetten van de site, maar hier is nog eens:
http://relatie.blog.nl/ontrouw-3/2014/11/28/astrologie-steenbokken-gaan-het-meest-vreemd-boogschutters-het-trouwste
Enneh…Whoopi is een Schorpioen, een van de trouwere tekens. Het kan verkeren…

Auteur Catherine Millet liet het niet bij 1 man in haar huwelijk, maar later vond hij haar ’te oud’: http://astropost.blogspot.nl/2009/04/astrology-chart-catherine-millet.html

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten