Zon-Venus aspect

Advertenties

Als je manier van leven en je gezondheid nauw samenhangen met de liefde, schoonheid, lekkers, zoetigheid en comfort, dan is er alle kans dat je in de geboortehoroscoop de Zon conjunct Venus hebt. In dat geval is de vreugde in het leven altijd dichtbij. Helaas zit er een andere kant aan de medaille. Je kunt het jezelf ook TE gemakkelijk maken. Natuurlijk (en gelukkig) hangt een horoscoop niet af van een sterrenbeeld of een enkel aspect. Er zijn altijd meer dan 2 aanwijzingen voor sterk naar voren komende eigenschappen. Meestal gaat het om mensen die van zichzelf houden en juist daarom ook liefde kunnen uitstralen. Verder kun je ze diplomatiek noemen en sociaal. Althans, dat is de theorie! Voorbeeld? Oprah Winfrey heeft Zon conjunct Venus.

De zon half vierkant Venus hebben maakt het frustrerender om zo lief en aardig te zijn als je bent. Het zal moeilijker worden om zo te blijven!

Het voordeel van een Zon-Venus aspect is duidelijk: wie goed doet, goed ontmoet! Ook mensen die in de geboortehoroscoop de zon niet in verband met Venus hebben, hebben (uiteraard) een liefdesleven en een zekere mate van levensvreugde. Op dagen dat Venus over je zon beweegt kun je voelen hoe een Zon conjunct Venus voelt: prettig! Zo’n dag laat je de leuke kant van het leven zien. De progressieve Zon in aspect met Venus of andersom (progressieve Venus in aspect met de Zon, kan behalve de liefde van je leven op je pad brengen, ook gewoon laten zien hoe mooi het leven is. Het is een aspect dat samengaat met de vervulling van wensen.

Venus is een van de mooiste ‘sterren’ aan het firmament. Vanaf de aarde gezien schittert de vijfpuntige ster vlak voor zonsopgang of even na zonsondergang. We zien haar alleen in de nabijheid van de opkomende of ondergaande zon. Venus hoort min of meer bij de zon in een nieuwe fase. Zo hangt ook het plezier in het leven nauw samen met de gezondheid. De zon als symbool van leven heeft niet altijd Venus zichtbaar dichtbij. De genoegens van het leven zijn er wel, maar er moet misschien niet altijd zo’n accent op liggen. Wie geboren is met Zon conjunct Venus kan het nog moeilijk hebben om hard te zijn voor zichzelf en zichzelf genoegens te ontzeggen. Want het belangrijkste voor iemand met Zon conjunct Venus is om het leven te veraangenamen, van zichzelf en van anderen. Dat kan door kunst, door zich te omringen met aardige mensen en mooie dames, door lekker te eten en door een voorbeeld van charme te zijn.

Tot slot, iedereen heeft een Zon conjunct Venus op zijn tijd, niet al te ver van de verjaarsdatum. Als transit Zon conjunct Venus staat, belooft het een leuke dag worden!

Reacties gesloten