Zon-Mars

Advertenties

De Zon in aspect met Mars

De Zon in aspect met Mars symboliseert de vitale energie. Als je Mars ziet als ‘man’ en Zon als ‘leider’ dan krijg je met Zon-Mars de combinatie van de gedreven, mannelijke leider of de vitale strijder. De sportman, de ondernemer en de productie van nieuw leven horen bij Zon-Mars. Zon-Mars mensen zijn vurig! Mannen met Zon-Mars lopen uiteen van snel rood aanlopende heertjes tot energieke kerels met pit. Zon-Mars aspecten houden ook verband met de hart(Zon)aanval(Mars), met ontstekingen en met littekens oplopen, passend bij de avontuurlijke inslag of de haast die mensen met pit altijd lijken te hebben. Zon-Mars mensen zijn gedreven en niet te beroerd om anderen van de troon te willen stoten. Sport (competitie) hoort bij Zon-Mars.

Vrouwen met Zon-Mars aspecten hebben het samenleven met een man (of meerdere) als thema in de horoscoop staan. Vrouwen met pit hebben het in traditionele rolverdelingen moeilijk met het ‘de baas zijn’ van de man en zijn het liever zelf. Misschien daarom zie je Zon-Mars conflicten terug in de horoscopen van vrouwen die ofwel niet trouwen, of minstens een keer scheiden. Een enkel aspect is onvoldoende ‘aanwijzing’. Stephanie van Monaco heeft Zon anderhalf vierkant Mars. Zij heeft ook heer 1 inconjunct heer 7 en Mars 157.5 Saturnus (in 7) en daarmee 3 symbolen van scheiding.
Pittige vrouwen met Zon-Mars zijn o.a. Gloria Steinem (feministe), Jennifer Aniston en Angelina Jolie.

MIDPUNT ZON/MARS EN ASPECTCOMBINATIES

In combinatie met andere planeten krijgt Zon-Mars nog meer kleur. Zo’n combinatie krijg je als er een aspect is tussen Zon en Mars en er nog een derde meedoet, of wanneer er een hard aspect wordt gemaakt met het midpunt Zon/Mars (een midpuntcombinatie). Een variant is een midpunt combinatie waarbij zowel Zon als Mars zijn betrokken.

Zon met Mars en Jupiter

Samen met Jupiter vormt Zon-Mars een succesfactor. Die kan zich uiten in gradaties: van het hebben van veel nageslacht tot het succesvolle ondernemerschap. Veel productie leveren, dat is de vertaling van Zon met Mars en Jupiter.

Zon met Mars en Saturnus

Samen met Saturnus brengt Zon-Mars de hard werkende (zaken)man in beeld. Als je hard moet werken of te maken krijgt met de wet, beperkingen en tekortkomingen gaat het uiteraard minder goed. Je wordt op allerlei manieren tegengehouden in de manier waarop jij wilt werken en moet vooral je plicht doen.
Dat plichtmatige aspect zie je in de horoscopen van zowel prins Charles als zijn zoon William, die beiden een midpunt combinatie van Zon, Mars en Saturnus hebben.
Vrouwen met Zon, Mars en Saturnus combinaties hebben een combinatie die het risico op alleen (komen te) staan, vergroot. De man kan een nadelige factor zijn in het leven of er is iets dat samenleven verhindert. De vrouw van Dutroux (Michele Martin) heeft Zon/Mars conjunct Saturnus.

Zon-Mars met Uranus versnelt de sportman (Zinedine Zidane heeft Uranus vierkant Zon/Mars), maar ook de neiging om iets te doen aan wat jij wil veranderen. Daarom vind je Zon-Mars-Uranus terug in de horoscopen van terroristen, vrijheidsstrijders, activisten en rebellen. Osama bin Laden had midpunt Zon/Uranus conjunct Mars, bijvoorbeeld. Met Zon, Mars en Uranus samen heb je ene explosieve levenswijze.
Een minder agressieve uiting van Zon-Mars-Uranus is het werken met de nieuwste technieken of zelfs: het uitvinden ervan. Met Zon, Mars en Uranus kun je letterlijk of figuurlijk ‘een ongelukje’ krijgen (in de vorm van: je bij wijze van verrassing voortplanten, een al dan niet vrijwillig afgebroken zwangerschap, ongeval of incident, alles waarbij onverwacht een ingreep moet worden gedaan).
Vrouwen met Zon/Mars/Uranus combinaties hebben een groter risico op echtscheiding, misschien wel omdat ze de verkeerde (Uranus: buitenbeentje, vreemdeling, heel anders) man trouwen of omdat zij te snel (Uranus) kiezen voor een bepaalde man. Seksuele ongelukjes (Uranus-Mars) kunnen bepalend zijn voor hun verdere leven.
Over Mars-Uranus vind je meer op Astromarkt: http://www.astromarkt.net/mars-in-aspect-met-uranus.html

Zon, Mars en Neptunus is de combinatie van het ideaal en het geloof met werken. Je kunt een leven lang vrijwilligerswerk doen met deze combinatie, of een tijdlang werkeloos zijn of de dupe zijn. Leiding geven aan werk achter de schermen (al dan niet legaal) valt ook onder Mars-Neptunus. Drugsgebruik kan met deze combinatie je gezondheid aantasten. Meer over Mars-Neptunus: http://astromarkt.net/mars-neptunus.html

Zon, Mars en Pluto belicht de ‘sterke man’ die geen gevaar schuwt, met alle gevolgen van dien. Geweld, invloed en macht gebruiken (of misbruiken) past bij deze combinatie die wijst op competitiedrang. Paus Benedictus de 16de en Lula da Silva hebben een midpuntcombinatie van Zon, Mars en Pluto. Over Mars-Pluto aspecten vind je meer op Astromarkt: http://www.astromarkt.net/mars-in-aspect-met-pluto.html

Zon met Mars en Venus zet de schijnwerper op de hartstocht en het seksuele leven. Hoe? Dat hangt van andere aspecten af. Voorbeelden zijn Paris Hilton en Paul McCartney met de Zon op het midpunt Venus/Mars. Als Pluto meedoet kan er een intens en uitdagend seksleven zijn. Is het Jupiter, dan is er opvallend veel geluk en voorspoed in het seksleven. Gaat het om Saturnus, dan zit er een officieel tintje aan (en zijn er grenzen). Is het Neptunus, dan hoort er romantiek bij (en ook een verdrietige of soms zelfs verslaafde kant). Doe er Uranus bij en je krijgt een spraakmakend seksleven.

SYNASTRIE ZON-MARS

Als de Zon van de man een aspect maakt met de Mars van de vrouw dan is hij de belichaming van haar beeld van ‘de man’. Conflicten van haar Mars met zijn Zon kunnen wijzen op competitie tussen beiden. Priscilla Presley’s Mars stond vierkant de positie van de Zon van Elvis. Zij heeft Zon half vierkant Mars in de radix en trouwde (tot nu toe) niet weer.

Als de Mars van de Man een aspect maakt met de Zon van de vrouw, dan belichaamt zij zijn beeld van de sekspartner of kameraad. Guy Ritchie was een minnaar van Madonna. Zijn Mars stond bijna exact op haar Zon (en zijn Saturnus en Neptunus maakten er een vierkant mee).

Mars-Mars aspecten onderling maken vooral in het begin vurig. Bij afflictie dreigt later ruzie en strijd. Maar ook Mars driehoek Mars hoeft niet per se gunstig te zijn. Het wijst op seksueel goed bij elkaar aansluiten. Gerard Reve, beroemd homoseksueel, trouwde een Nederlandse dichteres. Ze deelden een Mars-Uranus aspect en haar Mars stond driehoek de zijne. Kennelijk was zij de uitzonderlijke vrouw voor hem.
Nicolas Cage had ene Mars vierkant Mars synastrie met zijn eerste vrouw Christina. De Mars van tweede vrouw Lisa Mary Presley stond septiem de Mars van Cage en sextiel zijn zon. Ook zij scheidden. Zijn derde vrouw Patricia had Mars driehoek de zijne. Kennelijk was seks alles wat goed ging, want zij trouwden niet.
Een bijna schrijnend voorbeeld van Mars-Mars met een inconjunct is de relatie tussen Charlie Sheen en Brooke Mueller.
Ook Brad Pitt en Angelina Jolie hebben Mars-Mars (een vierkant), maar zij lijken er (nog?) niet onder te lijden.

PROGRESSIE EN TRANSITS ZON-MARS

Je ziet bij het artikel over progressies duiden http://astromarkt.net/progressieve-horoscoop-duiden/ dat Zon-Mars progressies het starten met je levenswerk, het vinden van de man van je leven, maar ook het oplopen van infecties en littekens begeleiden. Mars hakt er soms in, net als de tandarts! Met transits van Mars naar de tandarts gaan kun je niet altijd voorkomen, maar neem dan tevoren wel een Paracetamolletje! Zie het verhaal: http://www.astromarkt.net/mars-uranus-pluto.html

Reacties gesloten