Solaar (en Uranus-Pluto)

Advertenties

DE HOROSCOOP VAN DE ZONNETERUGKEER

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mijn solaar is verontrustend, schreef ik in 2012. Ik vond dat een goede gelegenheid om meer te vertellen over de solaarhoroscoop.

zonnewende

SOLAAR EN JE VERJAARDAG

Een solaar is een horoscoop van het jaarlijks moment van de terugkeer van de zon in dezelfde graad en minuut als toen je werd geboren. Meestal valt dat moment op je verjaardag, kort ervoor of erna. Een jaar is immers gebaseerd op de gang van de aarde rond de zon. Een solaar is de horoscoop van je verjaardag.

Je kunt de solaar op verschillende manieren ‘duiden’ of interpreteren. Ik geef er de voorkeur aan om te kijken naar de aspecten met de hoeken van de solaarhoroscoop.

MIJN SOLAAR

Waarom is mijn solaar verontrustend? Nou:- Uranus staat bij de Ascendant, vierkant het MC. – Pluto staat bij het MC, vierkant Ascendant. Er staan twee symbolen van verandering en spanning op de hoekpunten. Samen zijn ze het duo van de opstand, de impuls en de onrust  Als je als astroloog zo’n solaar hebt, dan wil je weten hoe het anderen met zo’n solaar is vergaan (sic…:) in het jaar erna.

SOLAREN MET URANUS-PLUTO

Ik vond drie goede voorbeelden van zo’n solaar met Uranus en Pluto op de hoeken. Het zijn de solaren van Pim Fortuyn voor het jaar van zijn dood en die van Prince Charles voor het jaar van de dood van Prinses Diana. De solaar van Mark Rutte voor 2010 is een variant.

a. Pim Fortuyn was het centrum van politieke veranderingen en controverse. De dood van een van zijn ouders kwam midden in de hectische periode voor de verkiezingen en voor zijn dood op 6 mei 2002.

sr-1996-prince-charles

b. Prins Charles en Diana waren eind augustus 1996 officieel gescheiden, maar niet uit de tabloids. Uranus-Pluto kwam bij Charles terug op de fatale dag (een jaar na de scheiding). Toen had Charles opnieuw een Uranus-Pluto combinatie:transit Uranus conjunct Ascendant- transit Pluto oppositie Midhemel (MC)Dat is dus de herhaling van Uranus-Pluto op de hoekpunten van de solaar, maar nu met de geboortehoroscoop. Het wijst op een hevige shock.

c. Mark Rutte werd premier in 2010 in een regering van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. De solaar voor 2010 geldt voor de periode van deze regering. In deze solaar staat het midpunt Uranus/Pluto half vierkant de Ascendant en maken zowel Uranus als Pluto harde (wijde) aspecten met de Ascendant. 2010 was een jaar van dramatische veranderingen en intense spanningen in de politiek.

Het lijkt er toch op dat Uranus-Pluto op de hoeken van de solaar wijst op grote onverwachte veranderingen met enorme spanningen tot gevolg. Dus, als je niet van saaie jaren houdt, zoek dan de plek waar het vierkant Uranus-Pluto op de hoeken van jouw horoscoop komt te staan. En vergeet niet te melden wat er voorviel! (astromarkt@gmail.com) Alvast dank!

PS Een solaar met Maan-MC aspecten (solaar Maan-MC, solaar Maan MC geboortehoroscoop, MC solaar met geboortemaan) wijst op verandering in je status en positie, bijvoorbeeld door moederschap.

PPS Uranus-Pluto in de solaar van mijn verjaardag in 2012 was de voorbode van een ingrijpende – maar niet verontrustende – verandering in het jaar erop.

Reacties gesloten