Sextielen, driehoeken, misdaad

Advertenties

ZACHTE ASPECTEN EN HET SLECHTE PAD

Op Astropost heb ik al vaker geschreven over criminaliteit en de zogenaamde zachte aspecten, de sextielen en driehoeken*). Sextielen en driehoeken zijn het symbool van het zoeken naar de gemakkelijkste uitweg. Soms lijkt die uitweg het pad naar de criminaliteit te zijn. Dan pakken zachte aspecten net zo hard uit als de harde aspecten. De aanleiding kan dan juist succes zijn (het slachtoffer dat jaloezie of hebzucht opwekt) of gemakzucht (diefstal, roof, toegeven aan slechte neigingen). Harde aspecten zijn voor de weerstand en actie. Zachte aspecten in de geboortehoroscoop symboliseren het toegeven en het opgeven of het kiezen van de weg van de minste weerstand.

BRUNO FERNANDEZ DE SOUZA

De Braziliaanse keeper Bruno Fernandez de Souza stemde ermee in (…) dat hij door vrienden zou worden verlost van de moeder van zijn kind, om haar zo niet te hoeven te betalen. In september 2010 probeerde hij zelfmoord te plegen. Dat mislukte. Nu heeft hij een straf van 22 jaar tegen zich horen eisen. Zijn horoscoop telt liefst 7 sextielen en driehoeken en maar 1 (wijd) vierkant: Mars-Saturnus, de combinatie van discipline, dood en straf. Tellen die zachte aspecten in zijn horoscoop dan niet mee? Of dragen ze juist bij aan het misdrijf? Hier is zijn horoscoop.


Ik heb op Astropost verschillende voorbeelden van criminaliteit met horoscopen vol zachte aspecten. Je kunt daar rechts boven op de vertaalknop klikken, maar het gaat uiteraard om de horoscooptekeningen. Je vindt ze bij de links hieronder.

Het is uiteraard niet zo dat (omgekeerd) zachte aspecten wijzen op misdaad. Ze wijzen alleen op de neiging confrontaties te vermijden, je aan te passen en liever te vluchten dan te vechten. Daarmee kun je harmonie bereiken en als het je meezit (wat ook voorkomt met deze aspecten:) zelfs succes. Sextielen en driehoeken zijn niet ‘zacht’ en ‘harmonieus’ in de betekenis die wij er gewoonlijn aan hechten. Ze wijzen op gemakkelijke en vloeiende combinaties en verbindingen tussen objecten in een horoscoop. Zachte aspecten wijzen niet op gemakkelijke levens en aardige mensen. Zachte aspecten neigen ertoe het de mens gemakkelijker te willen maken.

*) Voor de beginner: aspecten zijn betekenisvolle afstanden tussen planeten en hoeken. Sextielen zijn aspecten van ca. 60 graden. Driehoeken zijn aspecten van ca. 120 graden. Meer weten over aspecten op Astromarkt? Kijk in het menu bij Astrologie.

PS

Van Jack Warner van de Fifa weten we sinds vandaag sat hij ook al bijna een miljoen verduisterde van fifa-geld voor de slachtoffers op Haiti. Let op deze horoscooptekening met de vele grote driehoeken.

warner

 

LINKS

Zie Astropost met een geval van dader en slachtoffer, beiden met veel sextielen en driehoeken in de horoscoop:

http://astropost.blogspot.nl/2009/07/effect-of-sextile-example-youssouf.html

Dorice Donegan Moore vermoordde Abraham Shakespeare nadat hij de loterij had gewonnen om zo aan zijn geld te kunnen komen. Tel het aantal driehoeken en sextielen in haar horoscoop! http://astropost.blogspot.nl/2010/02/chart-of-dob-of-dorice-donegan-moore.html Ze probeerde rijk te worden op de voor haar meest gemakkelijk manier…

En kijk bij het artikel op Astropost voor meer links…

EXTERNE LINKS/RESEARCH

Er is wel onderzoek gedaan door astrologen, maar die concentreren zich altijd op de harde (stress) aspecten (zie externe links). Ik zie echter een behoorlijk aantal gevallen met een overdosis gemaksaspecten. Ooit heb ik eens gelezen over een onderzoek onder gevangenen, waaruit bleek dat er een overdosis zachte aspecten in hun horoscopen was. Als je weet waar dat onderzoek is gedaan, wil je me dat dan laten weten? Klik voor het email adres. 

Een onderzoek naar moordenaars op de site van Bob Marks: http://www.astrologyresearchjournal.org/article82702_1/index.htm
Meer onderzoek:http://www.astrology-research.net/rgcsa/details.asp?ID=365

NB Dit artikel is eerder gepubliceerd als column.

Reacties gesloten