Saturnus-Uranus

Advertenties

Aspect, midpuntcombinatie, transit en progressie van Saturnus en Uranus

BEPERKING OF VRIJHEID?

De combinatie Saturnus-Uranus is de combinatie van vrijheidsbeperking en het uitbreken. Wat houdt je tegen als het mipdunt of het aspect Saturnus-Uranus belangrijk is in je horoscoop? Ik noem een paar voorbeelden:

Zon + Saturnus-Uranus

 • Natascha Kampusch verloor haar vrijheid toen ze 12 was. Ze bracht haar tienerjaren door in de kelder van haar ontvoerder, Priklopil. Ze heeft een sextiel tussen de Zon en een samendstand van Saturnus met Uranus. Die conjunctie is gerelateerd aan 60% van haar horoscoopposities.
 • Jaycee Lee Dugard werd ontvoerd en bracht liefst 18 jaar gedwongen door bij haar ontvoerder. Ze heeft het midpunt Zon/Maan conjunct Saturnus/Uranus midpunt.
 • O.J. Simpson zit gevangen. Zijn zon staat conjunct Saturnus/Uranus midpunt.
 • Al Capone had Zon half vierkant Saturnus/Uranus
 • Amanda Knox zat enige jaren vast en kan door een veroordeling in Italia de VS niet uit. Zon inconjunct Saturnus en 157.5 (anderhalf vierkant + semi half vierkant) Uranus ….
 • Nelson Mandela’s leven als gevangene begon toen transit Saturnus oppositie zijn MC stond met Uranus dichtbij het MC. 27 jaar later ws het bevrijdingsdag: progressieve Ascendant conjunct Uranus en oppositie Saturnus.
 • Ronnie Biggs ontsnapte naar Brazilie, maar kreeg heimwee. In 2001 keerde hij terug toen transit Uranus een driehoek maakte met zijn Zon en tegelijk een aspect maakte met Saturnus.

Dus, Saturnus en Uranus in verband met de Zon neigt ertoe het leven te veranderen in de vorm van meer of minder vrijheid en zelfstandigheid. Afhankelijk van de situatie…

Maan, Mercurius, Venus en Mars + Saturnus-Uranus

 • Een strikt protocol kan je gewoonten en behoeften veranderen als de Maan in verband staat met Saturnus-Uranus. Dat is bijvoorbeeld zo in de horoscopen van Nelson Mandela, Julian Assange en Hugo Chavez.
 • Mentale beperkingen (gebrek aan vrije meningsuiting), al dan niet vrijwillig, kan een manier zijn om Mercurius i.v.m. Saturnus-Uranus te spiegelen. Voorbeeld: Joran van der Sloot. Hij speelt poker (letterlijk en figuurlijk) en heeft Mercurius anderhalf vierkant Saturnus en biquintiel Uranus (een inventieve leugenaar).
 • Je kunt beperkt zijn in je voorkeuren,. Osama bin Laden had Zon, Mercurius en Venus in majeur en mineur aspect met Saturnus en Uranus. Hij kon zich niet vrij in de wereld bewegen…
 • Mars in combinatie met Saturnus en Uranus belemmert om wat voor reden dan ook je bewegingsvrijheid.

MC eb AC met Saturnus-Uranus

In het algemeen bewegen Saturnus en Uranus zo langzaam dat hun aspecten dagen – zo niet weken – duren en in de horoscopen van veel mensen tegelijk staan. Echter, als Saturnus of Uranus dan in aspect staat met je Ascendant of MC, dan zijn zaken als ‘bevrijding’ en vrijheidsbeperking’ van belang in jouw loopbaan of omstandigheden. Je ziet de combinatie bijvoorbeeld prominent in de horoscoop van Menachem Begin en van Indiri Ghandi.

LINKS

In 2013 was er een door de Republicans geforceerde ‘shut down’ die de regering van President Obama dwarszat. Obama is geboren met Saturnus inconjunct Uranus. Gedurende de shut down was Saturnus inconjunct Uranus (net als op zijn geboortedag, dus). Dit mundane aspect raakte zijn horoscoop, maar ook die ban opponent Boehner. Is er een duidelijker symbool dan Saturnus voor de blokkade en Uranus voor de controverse?
Er zijn meer dan 50 voorbeelden van Saturnus-Uranus op Astropost te vinden en een ervan is het verhaal van de shut down Astropost..

Reacties gesloten