Saturnus en einde relatie

Advertenties

samson-delilah
SATURNUS EN SCHEIDING

Saturnus rondt af…Daarom zie je nogal eens transits en progressies met Saturnus bij het einde van een relatie. Wil je daarover meer lezen, ga dan verder. Mars-Uranus maakte een aspect in de horoscoop van Schwarzenegger en Strauss-Kahb. Het is bij mannen een aanwijzing voor echtscheiding. Strauss-Kahn scheidde twee keer, Arnold doet het nu voor het eerst. Ondertussen bediende hij zich van de bedienden, zeggen dezen, nu…Misschien was het salaris te goed en konden ze daarom niet weg. Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat bij al die vrouwen die te maken krijgen met hun ontrouwe mannen Saturnus hard toeslaat in transits en progressies. Saturnus is het symbool van eindes (bijvoorbeeld van een periode in het leven), maar ook van de harde werkelijkheid.

Ik noem:

Maria Shriver, de bedrogen echtgenote van Arnold Schwarzenegger, met wie zij overigens weinig ‘matchte’ (niet alleen politiek waren zij verschillend). Zij heeft nu transit Saturnus anderhalfvierkant progressief AC/MC en vierkant progressieve Zon.

Sandra Bullock, die werd bedrogen door Jesse James, had Progressief AC/MC vierkant Saturnus en transit Pholus in hard aspect met het geboorte midpunt tussen Ascendant en MC. Hun horoscopen matchten wel, maar het delen van Zon-Saturnus aspecten was kennelijk een nadeel. Toch delen zij nu ook de verantwoordelijkheid als ouder!

Mevrouw Strauss-Kahn (15 juli 1948, 16:30 New York) heeft Progressief MC vierkant Saturnus binnen een paar weken. Wat nu gebeurt heeft uiteraard zijn weerslag. Op het moment Transit Neptunus vierkant Ascendant (teleurstelling in een relatie, bedrog aan de horizon). In haar progressieve horoscoop staan Venus en Mars samen in aspect met geboorte Zon/Maan (wat passies belicht) en de progressieve Zon komt volgend jaar vierkant Venus. Overigens matcht haar horoscoop niet zo met die van DSK.

Bedrog komt in alle lagen van de bevolking voor en overal in de wereld. Je zou bijna vergeten dat dit soort dingen dagelijks gebeurt. En dat er dan verbroken gezinnen en relaties of voor de vorm opgehouden decorum overblijven.Nog steeds kiezen vrouwen ervoor om te blijven en niet dat moeilijke traject in te gaan van het vinden van een eigen huis, een baan en de tekorten door het lage salaris. Daar hebben de drie voorbeelden weinig last van. Ze zijn alle drie rijke vrouwen en hoeven niet de bijstand in. En toch zie je dan ook een hard aspect van Saturnus, want scheiden is lijden en afscheid doet pijn (zei Willy Derby, volgens mijn oma:).

Bij de psychologische verklaringen over het gedrag van Schwarzenegger en Strauss-Kahn worden nogal eens ‘de apenrots’ (hoe hoger, hoe meer keuze) en de menselijke (of de mannelijke?) natuur erbij gehaald. Wie in een bepaalde laag eruit springt wordt aantrekkelijker voor de vrouwen. De Huffington Post maakte een lijst van alle om hun escapades bekende politici in de VS (JFK, Roosevelt, John Edwards etc.). In het geval van Strauss-Kahn was het kamermeisje slachtoffer van een misdrijf, echter (als het waar is). Dat verhaal gaat niet op voor al die andere vrouwen die een slaatje slaan uit de man van een ander of proberen deze van de echtgenote ‘af te pakken’ of zich laten verblinden door het geld van de man. Zo worden ook de jonge en vaak kwetsbare slachtoffertjes van lover boys geimponeerd. Als je dat bedenkt, dan leven we nog steeds op die apenrots.

Met horoscopen, transits en progressies worden thema’s aangegeven die spelen of gaan spelen. Je kunt er niet aan aflezen wie wat doet en of iemand ergens schuldig aan is. Cultuur, geslacht en sociale positie (in de groep!) maken verschil in de manier waarop de horoscoop uitwerkt. Maar de horoscoop zelf maakt het verschil niet. Meestal kun je zelf bedenken hoe de verhoudingen liggen. Vaak krijgt de verleidelijkheid van de vrouw de schuld. En dat is nog net zo als in de tijd van Samson en Delilah en als in de tijd dat Rubens dat mooie schilderij maakte. Sommige dingen veranderen nooit…In werkelijkheid is het vaak zoals je leest in het bijbels boek Job en zoals Lord Tennyson al schreef:

A sad astrology, the boundless plan

That makes you tyrants in your iron skies,

Innumerable, pitiless, passionless eyes,

Cold fires, yet with power to burn and brand

His nothingness into man.

http://art-astrology.blogspot.com/2008/12/astrology-chart-lord-tennyson.html

De enige mens over wie je controle hebt is jezelf. En de mate waarin hangt dan kennelijk ook nog eens af van je karakter en de vraag of anderen genoeg van je onder de indruk zijn om veel te ‘pikken’.

Reacties gesloten