Horoscoop Whitney Houston

Advertenties

ASTROLOGISCHE KIJK OP OVERLIJDEN WHITNEY HOUSTON

Whitney Houston was een groot talent met een geweldige stem totdat ze zich aan de drugs overgaf en daarmee haar stem en gezondheid ruïneerde. Bobby Brown, haar ex-man, wordt daarvoor door veel van haar fans verantwoordelijk gehouden. Hij heeft nu transit Saturnus inconjunct progressieve Zon. Dat symboliseert onevenredige schuld (inconjunct Saturnus) maar ook zwaar uit het evenwicht zijn door een verlies. Ik heb op Astropost en Art&Astrology al het een en ander over het talent van Whitney en haar relatie met Bobby Brown geschreven. Daar wil ik graag naar verwijzen door middel van de links. Ik wil het hier even hebben over het kapot maken van je eigen leven door middel van overmatig gebruik van drugs en alcohol en waar je dat in haar horoscoop kunt vinden. Maar in het kort hierbij even de highlights uit haar horoscoop:

Voor het succes:

 • Zon als einddispositor van het MC (ster of leider)
 • Zon, Jupiter en Midhemel maken een zgn. Grote driehoek (succesvolle loopbaan)
 • Maan conjunct Jupiter en biquintiel Pluto (grote populariteit)
 • Jupiter, dispositor MC rijst voor de Zon uit (positivo, international, veel reizen)

Voor het artistiek talent:

 • Venus driehoek Maan en vierkant Neptunus
 • Maan driehoek Midhemel

Waarom zang?

 • Mercurius op een hoek (belang van het gebruikmaken van stem of pen om te communiceren)
 • Venus semi halfvierkant Uranus (ritme!)

Voor de donkere kanten:

 • Zon oppositie Saturnus en vierkant Neptunus leggen soms een schaduw over het leven (bijvoorbeeld door chronische kwalen, zoals bijv. Verslavingsziekten)
 • Saturnus inconjunct Node (nare kanten van relaties)
 • Mars inconjunct Ascendant (gekwetst, letterlijk of figuurlijk).
 • Whitney Houston’s AC/MC midpunt in hard aspect met Chiron geeft het vitale belang aan van ‘heling’.

Tenslotte: ze heeft Zon oppositie Pholus (en daar kom ik later op terug).

Maar dat alles is niets als je het niet ziet in verband met de van drugs, feestjes en stress doortrokken wereld van beroemde artiesten.

DE VERKEERDE OMGEVING

Een horoscoop is niet los te zien van iemands’ sociale situatie.

Het leven van een artiest is hectisch. Je staat doorlopend onder druk om voor het oog van duizenden topprestaties te leveren. Datzelfde gaat op voor voetbalinternationals, maar toch zijn er weinig van ‘aan de drugs’. Artiesten zijn niet alleen sensitiever, ze verkeren ook in een milieu waarin het gebruik van drugs en alcohol niet bepaald ongewoon is. In het begin leiden de prestaties er ook niet onder, zoals wel het geval zou zijn in de sport. Maar de ene artiest is ook de andere niet en niet iedere artiest sterft aan de drugs.

KARAKTER EN KRACHT

Whitney Houston werd geboren met een fiere Zon in Leeuw en een assertieve Maan in Ram. Maan conjunct Jupiter voor de Zon uit rijzend weerspiegelt populariteit. Jupiter rijst voor de Zon uit wat haar niet alleen een positieve uitstraling geeft, maar ook geneigd tot reizen. Ze is net als veel beroemde voetballers: een international.
Zon, Maan en Jupiter maken gunstige aspecten met de midhemel: dat wijst op succes en slagen in het leven. Dat is haar allemaal overkomen totdat alcohol, medicijnen en/of drugs haar uiteindelijk fataal werden in een bad.

ZWAKTE: ZON VIERKANT NEPTUNUS IN 8

Water, drugs, artisticiteit, media…Van al deze zaken is Neptunus het symbool. Haar geboorte Zon staat vierkant Neptunus, wat wijst op een probleem met haar levenswijze, gezondheid of ‘identiteit’ in relatie tot drugs, alcohol, media, medicijnen. Toevallig (?) staat Neptunus in het achtste huis van leven en dood, van crisis. Omdat zij Vissen-Ascendant heeft is Neptunus ‘heer 1’, de dispositor van het eerste huis en daarmee van belang voor haar gevoelige gestel. Transit Neptunus was op weg naar een samenstand met haar Ascendant, maar voor het zover kwam gebeurden er al andere dingen.

NU: TRANSITS EN PROGRESSIES

Whitney Houston kwam niet van de een op de andere dag in de situatie die haar einde inluidde. Er is een lange weg aan vooraf gegaan. Wat je nu ziet in de horoscoop is transit Jupiter inconjunct Zon (het teveel van het goede…). Transit Pluto vierkant Mars is altijd gevaarlijk en Saturnus intrede in het achtste huis legt een accent op zaken van leven en dood. In de progressieve horoscoop is Ascendant inconjunct Ceres wat een discrepantie aangeeft i.v.m. voeding. Pluto maakte een sextiel met de Ascendant (wat een exit vergemakkelijkt). En er is een stevige rol voor een nieuw symbool in de astrologie: Pholus.

PHOLUS: achteraf belangrijk…

Weet je nog niet wat Pholus symboliseert, lees dan het artikel over Pholus. Transit Pholus staat nu in de 20ste graad van Boogschutter en was juist op haar MC geweest (of staat er nu bovenop, wanneer zij anderhalve minuut later geboren zou zijn). In de radix van Whitney Houston staat Zon oppositie Pholus. Het wijst op een leven met kenteringen. Ze werd beroemd en op het eind liepen de fans de zaal uit. En die kenteringen begonnen tijdens de relatie met Bobby Brown, met wie zij een Zon-Pholus synastrie heeft (Zijn Zon staat conjunct haar Pholus. Haar zon staat oppositie zijn Pholus. Er zit wederkerigheid in het veranderen van elkaars leven). Eerder werd Bobby Brown doodverklaard (en hij was ook bijna bezweken: zie Astropost http://astropost.blogspot.com/2010/04/bobby-brown-lives.html ). En nu is zij echt dood. Zonde.

MEER LINKS

http://astrology-love-romance.blogspot.com/2010/04/famous-couplewhitney-houston-and-bobby.html

http://art-astrology.blogspot.com/2010/08/astrology-chart-whitney-houston.html

http://www.astromarkt.net/pholus-astrologie.html

Dit artikel is eerder verschenen als column.

Reacties gesloten