Horoscoop van Sissi

Advertenties

Horoscopen Elizabeth van Oostenrijk en Romy Schneider (Sissi)

Het decor van een van de shows van Andre Rieu was Slot Schönbrun. Dat slot speelde een rol in het leven van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth. Het leven van keizerin Elisabeth,koosnaam Sissi, spreekt zo tot de verbeelding dat ze een rol heeft gekregen in operettes, films en musicals. Je kunt zelfs zelf Sisi zijn bij Schloss Schönbrun http://www.luxuryalliance.at/ Maar het is de vraag of je Sissi moet WILLEN zijn. Ook de vrouw die beroemd werd in haar rol van Sissi (Romy Schneider) was verre van gelukkig. Ze maakte een eind aan haar leven. Romy Schneider had met de echte Sissi gemeen dat zij een zoon verloor.

HOROSCOOP VAN ELIZABETH VAN OOSTENRIJK

Als meisje van 16, hertogin van Beieren, trouwde ze de Oostenrijkse keizer Frans Jozef. Ze kreeg met hem vier kinderen. Eén van hen, Rudolf, pleegde later zelfmoord. Elisabeth werd bedrogen door Frans Jozef en kon nauwelijks op tegen haar strenge schoonmoeder, Sophie. Ze reisde door heel Europa om aan de atmosfeer op het paleis te ontkomen. Psychisch was ze niet in orde. Ze had anorexia en ze nam onnodige risico’s die voor zelfmoordpogingen werden aangezien. Ze vond tenslotte de dood bij hotel Beaux Rivage aan het meer van Genève. Een Italiaanse anarchist had haar met een geslepen vijl in het hart gestoken. Dat was op 10 september 1898. Hoe vertaalt dat bewogen leven zich in de horoscoop van Elisabeth?

In haar horoscoop vind je het symbool van de voeding en het erfgoed (Ceres) op het MC, de door Saturnus beperkte Maan(emoties) rijst voor de Zon uit (ambitie en plicht gaan voor) en Jupiter staat op de Ascendant. Wil je weten waar deze prominent geplaatste symbolen aanhaken bij de belangrijkste thema’s van haar leven, lees dan verder.

Sissi’s geboortehoroscoop zie je hieronder. Je ziet al direct vier belangrijke posities naar voren komen (het Astro I.D.):

1. Ceres, de planeet van de genen, de voeding en het erfgoed (inclusief de productie van erfgenamen), maar ook het beeld van een goddelijke moederfiguut, staat op het MC van deze horoscoop. Het dieet is éen van de afgeleide betekenissen van het symbool van Ceres.
Het is bekend dat Elisabeth erg mager was en diverse diëten volgde.

2. De Maan rijst voor de Zon uit, in het teken Schorpioen. Ook de Maan is een symbool van vrouwelijkheid. Het hebben van de Maan in het teken Schorpioen maakt het niet gemakkelijker je in de gangbare rol voor de vrouw te schikken.

3. Jupiter staat exact op de Ascendant. Jupiter symboliseert de international, de reiziger. Voor Sissi waren reizen cruciaal.

4. Chiron staat eveneens conjunct het MC. Bob Marks ziet Chiron hier als de vertolking van faalangst die zich soms extreem uit in een buitengewone drang om iets bijzonders te bereiken of het complete afzien van een carrière. Sissi ontliep zoveel mogelijk haar plichten door te gaan reizen.

De rol van moeder en vrouw bepaalden haar levensloop. De symbolen van de vrouw als moeder staan op de hoekpunten van de horoscoop. Daarnaast is er het reizen en ontvluchten van het volk en het publiek.

5. Wat niet direct zichtbaar is in de tekening, maar wel in de aspectentrap, is dat Neptunus geen enkel majeur aspect maakt. Neptunus is de planeet van romantiek, idealen, geloof en discretie. Deze planeet maakt een biquintiel met Saturnus en een quintiel met de Maansknoop (ziekte in de familie of erfelijke ziekten als depressie). Deze Neptunus staat in het vijfde huis van de kinderen.

KARAKTER SISSI

Hoewel Elisabeth zich uiteindelijk ging verzetten tegen de draconische opvoedingsmethoden die haar schoonmoeder in gedachten had voor haar kinderen, zie je diezelfde rigide neigingen in haar horoscoop en in haar leven. Niet alleen in haar diëten en magerte, maar ook in de voor die tijd erg aparte sportbeoefening met aparatuur. Zon in Steenbok met Maan in Schorpioen en Ascendant Maagd maakt streng en kritisch. Elisabeth vond zichzelf niet mooi genoeg (Venus vierkant Saturnus: gebrek aan eigenwaarde). Haar man bedroog haar en dat droeg niet bij aan haar ‘self esteem’. Ze verborg haar verouderende gezicht achter voiles. Een anekdote is dat ze onverwacht op bezoek ging bij de Griekse kroonprinses (een Pruisische van origine die geen Grieks sprak) en (omdat zij WEL Grieks sprak) erop stond dat de conversatie in het Grieks werd gevoerd.

De neiging strikt te zijn, zichzelf af te straffen of te kleineren wordt nog groter door de Maan conjunct Saturnus. Met dat aspect herinnert men zich vooral de vervelende, nare en pijnlijke ervaringen. Elisabeth was dan wel een moeder, maar ze mocht zich van haar schoonmoeder niet met de opvoeding van haar kinderen bemoeien. Dat deed ze pas in 1865, toen de progressieve Zon van teken veranderde naar Waterman (teken van onafhankelijkheid en emancipatie). Dankzij de steun van haar man brak ze toen de macht van diens moeder.

Elisabeth lijkt geen vrolijke vrouw, maar dankzij de positie van Jupiter op de Ascendant (die het reizen bevorderde) zal ze naar buiten toe open en tegemoetkomend zijn geweest. Het nauwste aspect wordt gevormd door de driehoek van heer 1, Mercurius, met Jupiter. Dat wijst opnieuw op reizen en zich ontwikkelen en op een ‘open mind’ voor iemand met veel contacten.

LEVENSLOOP SISSI

– HUWELIJK

Toen ze trouwde, op 24 april 1854, en haar leven compleet veranderde, veranderden de hoekpunten van de horoscoop, de Ascendant en het MC, van teken naar de eerste graad van de hoofdtekens Weegschaal en Kreeft. In haar solaar zie je dan Venus op de descendant en aan weerszijden van het MC Uranus en Pluto. Ook dat reflecteert de complete verandering door het huwelijk.

Die dag stond Venus in oppositie van haar Ascendant en Jupiter (wat een feest aangeeft) en Neptunus stond vierkant het MC. Juist omdat Neptunus zo prominent in haar horoscoop is, is dit een naargeestige weergave van het negatiever worden van haar positie, en van isolement.

– OVERLIJDEN VAN ZOON RUDOLF

Kroonprins Rudolf pleegde samen met zijn minnares Maria Vetsera op 30 januari 1889 zelfmoord op slot Mayerling. Die dag stond Saturnus heer 5 – huis van de kinderen – inconjunct de Mars, heer 8 – huis van leven en dood, van Elisabeth. Het inconjunct wijst op een verlies. Bovendien maakte Mars een vierkant met het MC.

– DOOD

Eén maand voor de samenstand van de progressieve Zon met progressieve Mars (symbool van het steekwapen) werd Elisabeth doodgestoken. In de solaar van dat jaar staat Jupiter op de Descendant (vgl. Jupiter op de ASC bij geboorte) en Ceres op het IC (vgl. Ceres op het MC bij geboorte). Een aanwijzing voor de manier waarop zij aan haar einde kwam is te vinden in de positie van Pluto in het achtste huis en de MC-route: Mercurius-Saturnus-Pluto-Mars (heer 8).

HOROSCOOP ROMY SCHNEIDER

Romy Schneider vertolkte de rol van Sisi in een reeks van erg populaire films. Haar MC staat vierkant de Maan van Elisabeth van Oostenrijk, waarmee haar oeuvre (MC) – in haar eigen ogen negatief – verbonden werd aan de persoon van Sissi. Ook Romy Schneider verloor een kind en kwam dit verlies niet te boven…

Neptunus is de oriëntale planeet in haar geboortehoroscoop en Jupiter staat cruciaal op het MC. De combinatie van Jupiter en Neptunus is typerend voor mensen met een publiek dat zijn fantasie moet gebruiken om zich iets voor te stellen dat niet tastbaar is. Zoals het geval is bij o.a. filmsterren. Venus anderhalf vierkant Nul Ram maakt schoonheid, artisticiteit en vrouwelijkheid prominent in haar leven. Ook Zon en Maan houden verband met het Lentepunt Nul Ram (Zero Aries). Je ziet dat ook de symbolen voor het huwelijk naar voren komen. Haar meest bekende rol blijft die van Sissy, een vrouw in een ‘sprookjeshuwelijk’ (Venus-Jupiter-Neptunus).

Romy Schneider is volgens Astrothème geboren in Wenen op 23 september 1938 om 21u45. Hier zie je haar horoscooptekening me teen vergelijking van de posities van Elizabeth. Voor een groter en beter beeld ga je resp. naar Astro.com’s pagina voor Elizabeth en voor Romy Schneider.

Reacties gesloten