Horoscoop Paus Benedictus

Advertenties

ASTROLOGIE, PAUS BENEDICTUS EN ZIJN AFTREDEN

Dit artikel verscheen eerder als column op de dag van het aangekondigde aftreden van Paus Benedictus, 28 februari 2013

Het vandaag aangekondigde aftreden van Paus Benedictus komt als een verrassing. Toch is voor iedereen duidelijk dat de leeftijd gaat tellen en de problemen gigantisch zijn. Al een aantal jaren laat de horoscoop zien hoe dat er veel zwaars speelde. Een horoscoop moet altijd worden gezien in het licht van de situatie, de conditie en de omstandigheden. Dit is de horoscoop van een man van 85, het hoofd van de RK kerk, in tijden dat het ene na het andere schandaal of probleem opduikt. Ook de solaar van zijn verjaardag in 2012 laat zien dat het leven zwaarder werd: Zon oppositie Saturnus. Hij is ook duidelijk niet fit.

Paus Benedictus kan het niet meer aan en legt nu dus zijn functie neer. Een veelvoud van progressies en transits van zijn horoscoop spiegelen een moment van verandering en een verband met de gezondheid:

1. In de progressieve horoscoop staat Pluto op de Ascendant aan te geven dat er een verandering van situatie optreedt en dat er veel stress is. Pluto heerst over Schorpioen, het teken op het achtste huis van leven en dood, in de geboortehoroscoop. In de geboortehoroscoop staat Pluto in het vierde huis van eindes. Pluto-Ascendant is 1 van de aspecten die verandering aangeven.

2. Transit Uranus vierkant Progressieve Mars is een tweede aanwijzing voor spanning en een verandering in activiteiten en energieniveau. Mars is voor Paus Benedictus een belangrijke planeet, omdat deze oppositie het MC staat.

3. Daarnaast zie je Progressieve Zon quintiel Progressieve Chiron: een creatieve manier om te helen. 

4. Op 28 februari staat Jupiter noviel de progressieve Zon ten teken van een verbetering of de positieve invloed van artsen.

5. Het meest negatieve aspect is transit Neptunus quindecile het progressieve IC. Daarin zie je een focus op zwakte in de basis.

6. Transit Pholus vierkant het midpunt Ascendant/MC wijst op het cruciale keerpunt.

Het is niet alleen de progressieve horoscoop die duidt op verandering. Zo zie je nu bij de aankondiging transit Uranus driehoek Saturnus (een bevrijding). Benedictus heeft nooit om zijn functie gevraagd. Maar ja, als je Saturnus ongeaspecteerd in de horoscoop hebt staan, dan roept de plicht.

LINKS

Over pausen: http://www.astromarkt.net/horoscopen-van-pausen.html

Op Astropost staan wat meer recente berichten over de paus:http://astropost.blogspot.nl/2012/06/sun-pluto-sun-mars-synastry.html(juni 2012) over de kardinalen rond de paus

en

http://astropost.blogspot.nl/2011/12/concern-in-chart-of-pope.html (december 2011, over de zorgwekkende horoscoop van de paus)

 

(C)Astromarkt

11 februari 2013

Reacties gesloten