Horoscoop van Mozart

Advertenties

ASTROLOGISCHE KIJK OP MOZART

De componist Wolfgang Amadeus Mozart heeft een bijzondere horoscoop. De tekening van de horoscoop vind je ook op Art&Astrology, een blog over het patroon van artistiek talent in de horoscoop. Dat patroon bestaat uit het verband tussen Maan, Venus, Neptunus en MC. Ook de horoscoop van Mozart bevat dat patroon.

Dat Mozart bijzonder was zie je al direct. Zo vind je Uranus op de descendant oppositie Maansknoop. Dat wijst op ‘ophef’ in de gemeenschap. Hij zal soms inderdaad shockerend of ‘idioot’ dan wel ‘hyper’ maar vooral als BIJZONDER zijn overgekomen  Uranus is een belangrijke planeet voor mensen die geboren zijn in de periode van het sterrenbeeld Waterman. Dat dat ook voor Mozart het geval was blijkt wel uit de aspecten in het jaar van zijn overlijden.

Wat maakt de geboortehoroscoop van Mozart zo bijzonder? Ik som de belangrijkste zaken op:

– Venus maakt geen aspecten binnen teken. Dat maakt Venus prominent. Venus is éen van de componenten voor artisticiteit. De andere is Neptunus. Deze planeet staat sextiel het MC.

– Muzikaliteit heeft naast Venus-Neptunus verband met Venus-Uranus. Je kunt daarover meer lezen in het artikel over popzangers op Astromarkt. Mozart’s horoscoop heeft Venus ‘roepend’ en Uranus staat prominent op de Descendant.

– De Maan staat quintiel Venus, een aanwijzing voor creatieve kunstzinnigheid.

– Er zijn liefst 18 midpunten en aspect-combinaties die op succes wijzen. Dat is bovengemiddeld, ook voor mensen met succes.

– Er zijn geen posities in het element (aarde). Dat is een aanwijzing voor specialisatie die vaker voorkomt.

– De ascendant van 13 Maagd maakt midpuntcombinaties met alle boven en onder benoemde belangrijke kanten van de horoscoop, te weten: Maan/MC, Pluto/MC, Uranus/Maansknoop, Mercurius/Jupiter en Zon/Jupiter. Een dergelijke combinatie komt alleen voor bij mensen die tussen 19u55 en 20u05 op dezelfde dag geboren waren. Dat maakt deze positie UNIEK. De dertiende graad van Maag is een graad van harmonie, sereniteit en zachtheid.

– Maan exact conjunct Pluto in het vierde huis quintiel Venus en sextiel Jupiter Dit is niet alleen een succescombinatie, maar ook een aanwijzing voor zijn achtergrond en vroege jeugd. Het zo jong (8!) al meegenomen worden op toernee zouden wij nu kinderarbeid en uitbuiting noemen. Ook is het vierde huis (erfelijkheid) er samen met de maan (milieu) om het belang van de genetica en milieu aan te geven. De vader van Mozart was eveneens componist.

Alleen mensen die geboren zijn rond het uur van Mozarts’ geboorte hebben een dergelijke combinatie, en in die tijd waren dat er minder dan nu. Je zou deze combinatie kunnen duiden als volgt: enorm (Pluto) succes (Jupiter) met je artistieke (Venus) aanleg (Maan), een enorm potentieel aan kunstzinnigheid. In het vierde huis van jeugd is deze combinatie verantwoordelijk voor het feit dat Mozart een wonderkind werd genoemd.

– Zon en Mercurius staan samen in oppositie met Neptunus. Dit is een aanwijzing voor grenzeloze fantasie en waanideeën. De laatste deden zich voor op het eind van zijn leven nadat hij overspannen en vervolgens ziek was geraakt door het werken aan zijn Requiem. Zon, Mercurius en Neptunus vormen met Vulcanus midpunten met de Maan en Pluto.

Voeg het potentieel van de horoscoop bij zijn achtergrond en genen en je krijgt inderdaad iets bijzonders.

PROBLEMEN IN MOZART’s HOROSCOOP

Mozart heeft succes gehad maar hij had ook geldzorgen door zijn onkosten en de dood van zijn kinderen heeft hem niet onberoerd gelaten. Vulcanus en Saturnus bevinden zich in het huis van de kinderen, creativiteit en scheppingen, het vijfde huis, net als de heerser van het eerste huis, Mercurius en de Zon. Vier van zijn zes kinderen overleden tussen 1783 en 1789. In 1783 bij het overlijden van zijn zoontje kwam de planeet Pluto over zijn Zon en Mercurius in het vijfde huis. In november 1789 overleed een dochtertje direct na de geboorte bij progressieve Maan vierkant Pluto en transit Saturnus conjunct de Maan. Zelf had Mozart ook als kind kunnen overlijden. Hij verbleef in Nederland in 1765-1766 en kreeg toen typhus bij progressieve Zon inconjunct Saturnus.

Het lijkt dat de creativiteit van het vijfde huis zich gemakkelijker via de muziek uitte dan in procreatie.

De dure levensstijl vind je terug in Jupiter, de planeet van overdaad, in het huis van de bezittingen (het tweede huis). Hij heeft ooit eens een paard gehad. Jupiter is de planeet van de paarden. (Tegenwoordig zou hij wellicht paardenkrachten in de vorm van een dure auto hebben aangeschaft). Zijn ziekelijke vrouw zie je in Venus in het zesde huis van ziekte.

DE DOOD EN MOZART’s HOROSCOOP

Op de dag dat hij stierf (5 december 1791) stond Mars vierkant de belangrijke samenstand van Maan en Pluto in het vierde huis. Het vierde huis geeft zowel je begin als je einde aan (oude dag en levenseinde, terugkeer naar ‘huis’). De transit Zon maakt een vierkant met Uranus op de descendant. De solaarhoroscoop voor dat jaar spreekt voor zich (zie hieronder). Er zijn vele aanwijzingen en dat is logisch in het geval van een overlijden op zo jonge leeftijd. In 1791 had hij de Zon op de descendant, conjunct Uranus (overspanning). Zo zie je dat de belangrijkste aanwijzingen voor zijn leven alle in het spel waren op de laatste dag van zijn leven.

ALLES IN DE HOROSCOOP VAN MOZART

De horoscoop van Mozart geeft alle aanwijzingen. Er is ongetwijfeld nog meer te ontdekken als je deze horoscoop, de progressies en de transits toetst aan de biografie op Wikipedia.

Reacties gesloten