Horoscoop Annie M.G. Schmidt

Advertenties

Het talent in de horoscoop van Annie M.G. Schmidt

MERCURIUS EN HET SCHRIJVEN

Op 2 december 2008 schreef ik op Art&Astrologie:
“Er komt een televisieserie over het leven van Annie M.G. Schmidt! Hier zie je haar horoscoop. Voor de getrainde lezer en voor de kopers van Astro I.D. moet het in éen oogopslag te zien zijn: communiceren (spreken en schrijven) is boven alles belangrijk voor deze vrouw.” Het boekje is niet meer te koop. Het gaat over de belangrijke kenmerken van de horoscoop. Net zoals iemand’s belangrijkste fysieke kenmerken direct kunt zien, kun je aan de horoscoop direct zien wat het zwaarst weegt.

Bij Annie M.G. Schmidt is dat de planeet van de communitatie en het kwikzilver, Mercurius.
Mercurius staat namelijk op een cruciale plek, bovenin de horoscoop. Jupiter staat daar recht tegenover. Jupiter maakt er een succes van.
Mercurius met Jupiter is een uitstekende combinatie voor overdrijving, dus ook voor een schrijver van fantasieverhalen. Mercurius en Jupiter geven samen ook de neiging tot reizen. Annie M.G. Schmidt had een tweede huis aan de Cote d’Azur.

SATURNUS VOOR HET LAATBLOEIEN

Annie M.G. Schmidt was een laatbloeier. Dat komt omdat de planeet van de vertraging voor haar Zon uit rijst. Dat betekent dat ze EERST ‘haar ouders moest plezieren'(Saturnus wijst op de invloed van ouders). En dat deed ze met een keurig nette opleiding en een carrière. Ze begon pas met creatief schrijven na haar 40ste. Daarvoor was ze bibliothecaresse en redactrice.

SUCCES MET JUPITER

In 1952 startte ‘De familie Doorsnee’ en dat was een grote stap vooruit in haar carrière die werd gemarkeerd door mooie bijpassende aspecten met de succesplaneet Jupiter en met het symbool van de loopbaan (het MC):

a. de progressieve Zon driehoek de cruciale Jupiter en
b. Mars (heer MC) conjunct het MC.

PLEZIER EN TALENT

Annie M.G. Schmidt heeft veel mensen plezierige momenten bezorgd en eigenlijk doet ze dat posthuum nog steeds. De nauwste aspecten in haar horoscoop zijn dan ook prettig: Venus driehoek Jupiter (houden van reizen, vooruitgang en positieve dingen in het leven) met Mars driehoek Neptunus (je gemakkelijk iets voor kunnen stellen en daar iets mee doen*). Daarbij komen aanwijzingen voor talent: Venus vierkant het midpunt Zon/Maan geeft eveneens aan dat ze in hart en ziel een artiest was en in ieder geval iemand met levensvreugde. Venus staat ook weer op 22.5 graden van het midpunt ASC/MC: op en top een artiest! En Venus is niet alleen het symbool van plezier. Venus is ook het symbool van talent.

*) Met Mars driehoek Neptunus kun je ver gaan in je dromen of in het doen waarvan je droomt.

Reacties gesloten