Horoscoop Alan Turing

Advertenties

a-turing-memorial

ASTROLOGISCHE KIJK OP ALAN TURING

Bij een lezing over het breken van codes en spionage hoorde ik de naam van Alan Turing, de man van de Enigma Code. Ik zocht en vond zijn horoscoop op verschillende sites met dezelfde geboortetijd. Later las ik dat hij (bij monde van Gordon Brown) postuum de verontschuldigingen van de Britse regering kreeg voor de manier waarop de kraker van Duitse codes na de Tweede Wereldoorlog werd vervolgd omdat hij homosexueel was. Zo werd hij chemisch gecastreerd en mocht hij niet bij de overheid werken. (En dat is alles pas 60 jaar geleden).

Alan Turing was een wiskundige en hij analyseeerde codes. De Westerse wereld mag hem dankbaar zijn. Hij kraakte Duitse codes met behulp van de Enigma machine, een van de eerste stappen in de richting van de computer. Dankbaarheid was echter niet zijn deel. De vervolging voor homosexualiteit heeft officieel tot zijn zelfmoord geleid, maar zijn familie gelooft nog steeds dat het een ongeluk was omdat hij stierf na het eten van een vergiftigde appel…Of wist hij teveel?

(De onnatuurlijke dood wordt mogelijk gereflecteerd door de mineure aspecten tussen Mars en Saturnus – 75 graden- en tussen Mars en Pluto – half vierkant-). Mineure aspecten zijn soms erg belangrijk omdat ze verborgen aspecten en situaties aangeven. Meer over mineure aspecten op Astromarkt…

Postume erkenning volgde al in 1966. Er is nu een jaarlijkse Turing Award die wordt weggegeven door de Association for Computing Machinery.

PALLAS, JUPITER EN URANUS

Reacties gesloten