Horoscopen van koks

Advertenties

Ceres en Maan in de horoscopen van beroemde koks

Hieronder vind je 10 horoscooptekeningen van de (dag van) geboorte van nu of vroeger beroemde koks. Ze blijken iets met elkaar gemeen te hebben. Het recept voor de TV-kok is Ceres en/of de Maan op een belangrijke plek. Toevallig (…) zijn dat de astrologische symbolen van voedsel, dieet en verzorging. Voeg nog wat aanwijzingen voor bekendheid, populariteit of fans toe en je hebt het astrologisch recept van de beroemde kok. Misschien alleen nog de juiste oven en temperatuur…:)

CERES

Basis ingrediënt is Ceres, symbool van de voeding.

In 5 van de 10 horoscopen maakt Ceres geen belangrijke aspecten (1,2 3, 4 en 10). Dat wijst erop dat het principe van de voeding op elk mogelijk niveau gemanifesteerd wordt. In de andere 5 horoscopen heeft Ceres een belangrijk nauw aspect.

Kok nummer 6 heeft Ceres onderaan staan. Kok 7 heedft Ceres bij de Ascendant. Bekijk de horoscopen zelf en je ziet dat Ceres een rol heeft. Meer over Ceres bij Astromarkt…

MAAN (met Venus)

Voeg de Maan toe in een teken van stijl en smaak (Stier of Weegschaal) of in aspect met Venus of Neptunus (for gevoelige zintuigen en artisticiteit) en je hebt een artistieke, creatieve kok. In de 3 horoscopen van chef koks met een bekende geboortetijd staat de Maan cruciaal. Twee keer staat de Maan op een hoek van de horoscoop. Eén keer is de maan in oppositie met ASC/MC, het kruispunt van de hoeken. Ook het teken Kreeft is bijna altijd van belang. .

SUCCESVOLLE KOKS

Dit was het recept voor beroemde koks.

Koken is 1 ding. Om er beroemd mee te worden, daarvoor is meer nodig. De horoscopen van Joop Brakhekke, Julia Child en Bocuse zijn met bekende geboortetijd. Deze geven voor het succes verschillende aanwijzingen. De andere horoscopen zijn horoscopen van geboortedagen. Je kunt dan helaas niet zien of Ceres een belangrijke plek op een van de hoeken van de horosccop heeft of een aspect maakt met het midpunt Zon/Maan of met de Maan.

Als je zelf een belangrijke Ceres of Maan hebt ben je misschien ook wel in hun programma’s geïnteresseerd. Kijk eens in je horoscoop…

KOK 1 Joop Braakhekke, 11 april 1941 om 20:12 te Apeldoorn geboren. Hij heeft de Maan in Weegschaal exact op de Ascendant, Kreeft op het MC en Ceres maakt geen majeure aspecten (alleen een inconjunct met Mars, de planeet van het werk). Ceres is dus ‘roepend’ (van belang voor de ‘roeping’). Pluto in 10 is out of bounds.

KOK 2 is Ramon Beuk. Hij is op 2 februari 1971 in Paramaribo geboren met een ‘roepende’ Ceres en Maan in Stier. Ik heb twee boeken van hem. Misschien is dat wel omdat zijn Venus exact conjunct de mijne staat…

KOK 3 is Jamie Oliver, geboren op 27 mei 1975 in Clavering met een roepende Ceres. Zijn Maan staat in Steenbok en Saturnus staat in Kreeft. Mercurius en Venus zijn Out of Bounds.

KOK 4 is Gordon Ramsay, geboren op 8 november 1966 in Glasgow met een roepende Ceres en de Maan in Maagd hoogstwaarschijnlijk opkomend voor de Zon. Zijn Zon/Maan midpunt staat in Weegschaal.

KOK 5 is Ferran Adria, geboren op 14 mei 1962 in Hospitalet met Venus en Ceres vierkant de Maan in Maagd. Venus en Mercurius zijn Out of Bounds.

KOK 6 is Julia Child. Ik heb uitgebreid over haar en de film Julie & Julia geschreven op Astropost (klik hier) en ik ben ingegaan op de late ‘roeping’ die zich voordeed met…Ceres (zie http://astropost.blogspot.nl/2011/06/chart-and-progressions-of-julia-child.html ) Haar horoscoop van 15 augustus 1912 om 23.30 uur te Pasadena, heeft Maan in Weegschaal NA (roepend) en Ceres is eveneens zonder majeure aspecten (roepend).

KOK 7 is Paul Bocuse, 11 februari 1926 om 16 uur te Lille geboren met Ceres tegenover Maan, Jupiter en Venus (op midpunt Zon/Maan), dit alles op de horizon (as Ascendant-Descendant). Zijn horoscooptekening vind je ook (groter) op Astrodatabank. Bocuse heeft een Out of Bounds Mars (dispositor van het MC. Mars is ook ‘roepend’. Mars is de planeet van de macho. Bocuse vertelde eens dat hij gedurende zijn 60-jarige huwelijk liefst 2 minnaressen had en dat die elkaar ook kenden.

KOK 8 is de motorrijdende kok Jenifer Patison, geboren op 3 april 1928 te Peking. Ze heeft Maan oppositie Venus en Ceres conjunct Mars.

KOK 9: de tweede motorrijdende kok van Two Fat Ladies is Clarissa Dickson, geboren 24 juni 1947. Ceres is exact vierkant Mercurius en half sextiel Mars. De Maan stond in Maagd vierkant Venus. Wellicht hebben Ceres of de Maan markante plekken op de hoeken van de horoscoop, maar zonder geboorteuur kom je dat niet te weten…

KOK 10 tenslotte is Herman Bijker. De horoscoop van zijn geboortedag (21 oktober 1958) heeft Maan driehoek Venus. Ceres is ‘roepend. Zon en Maan zijn parallel.

LINKS

Over Ceres http://www.astromarkt.net/ceres-astrologie-html/

Over aspecten van de Maan http://www.astromarkt.net/maan-aspecten/

(C) Astromarkt (Dit artikel verscheen eerst op Astrodomein.blogspot.com, een van de blogs van Astromarkt).

Reacties gesloten